maanantai 6. helmikuuta 2012

Hiirenpyytäjät

Täällä on kerrostalolle hieman poikkeuksellinen ongelma, tulee hiiriä sisälle. Asun kolmannessa kerroksessa, mutta silti tullut syksyn ja talven aikana useita hiiriä. Ilmeisesti ne tulevat viemäriputkien kanavia tai sitten ilmastoinnin kautta. Täällä tehtiin putkiremontti kolme vuotta sitten ja sen jälkeen hiiriä on näkynyt entistä enemmän.

No, torjuntakin onneksi toimii tässä kämpässä. En tiedä miten monta sukupolvea taaksepäin Hermanni on ollut täysin sisäkissana, mutta vaistot sillä ainakin pelaa. Ottanut viimeisen vuoden aikana useita hiiriä kiinni keittiön allaskaapista. On aika härö fiilis kun yhtäkkiä kuuluu skviik ja kissa juoksee ohi hiiri suussa. Jostain kumman syystä niitä hiiriä tarvii mennä kiduttamaan sohvan alle. Johtuu varmaan siitä, että kokee siellä olevansa saaliin kanssa turvassa näiltä toisilta kissoilta. Ossia ei ole kyllä moiset koskaan kiinnostaneet... Eikä sillä kyllä enää ole hampaitakaan, joita tarvitaan hiiren syömiseen.

Eilen oli selvästi taas tunkeilija keittiön kaapissa. Kaksi kissaa jaksoi melkein tunnin istua oven takana kytiksellä. Avasin kaapin, että sinne on vapaa pääsy jos tarve iskee. Kerran Hermanni tekikin loikan roskiksen taakse, mutta ei saanut tällä kertaa sieltä mitään kiinni. No, illalla uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti